Energija

Energetska učinkovitost


Energetska učinkovitost u zgradama za stanovanje i poticanje primjene obnovljivih izvora energije mogu promijeniti odnose energetskih potreba Republike Hrvatske, a to je u izravnoj vezi sa smanjenjem zagađenja okoliša u kojemu živimo.

Toplinska energija

Toplinska energija prelazi s jednog objekta na drugi zbog razlike u temperaturi. Toplina se prenosi na tri osnovna načina: kondukcijom, konvekcijom i zračenjem. 

Električna energija

Ovisnost čovječanstva o električnoj energiji svakim danom je sve vidljivija.  Električna energija nedvojbeno je najvažniji oblik energije koji čovječanstvo koristi jer se relativno jednostavno transportira i što je najvažnije – jednostavno se može pretvoriti u ostale korisne oblike energije poput kinetičke i toplinske energije.

Pitam se, pitam ....

Što ako upravitelj ode u stečaj?

Zgrade nemaju svoj OIB (porezni broj) pa je novac pričuve zbog toga na računu upravitelja.  U "Novom listu" je objavljen zanimljiv članak o evengtualnim posljedicama u slučaju da upravitelj ode u stečaj. Poznato je da je novac pričuve vezan za OIB upravitelja, što automatski zanči da je novac na njegovom računu.

Električna podna grijanja

Električna podna grijanja općenito nisu smatrana pogodnima za laminatne i drvene podove. Mnogi proizvođači preporučavali su samo vodeno podno grijanje kao jedinu mogučnost grijanja drvenih podova.

Razlog: Grijaći kabel je predstavljao "vruće linije" u tlu. Idealno grijanje trebalo je biti raspoređeno po cijeloj površini.

Grijači kabeli nisu bili opcija za grijanje drvenih podova zbog mogučeg lokalnog pregrijavanja, pa čak i štete na drvenim podovima.

CALEO grijača folija je dizajnirana za korištenje ispod laminata i drvenih podnih obloga.Nema efekta vručih linija ni popratnih efekata lokalnog pregrijavanja.

Raspodjela topline korištenjem CALEO grijače folije je ravnomjerna na cijeloj površini grijanja i stvara ugođaj nježne topline.

Nježno i jedinstveno grijanje čini CALEO idealnim rješenjem za sve vrste podnog grijanja kod upotrebe laminata i parketa.„Caleo“ grijaći film čini negoriva PET folija, debljine 0,38 mm, električno izolirana bez ikakvog štetnog utjecaja.

Na dva ruba, po dužini PET folije su vodiči, između koji se nalaze trake od karbonske paste. Te trake su otpornici koji kod priključenja na električnu energiju otpuštaju toplinu (infracrveno isijavanje).

Maksimalna temperatura koju folija može postići je cca. 45 °C , koju reguliramo sobnim termostatom.

Točka topljenja grijaće folije / filma je 100-131 °C.

Najviša preporučena temperatura poda je 29 °C.

Životni vijek grijaće folije / filma je neograničen. Film je bez ikakvog pokretnog dijela, koji bi se trošio ili proizvodio nekakav zvuk, pa kao takav ne zahtjeva ni servisiranje ni održavanje.

Tehničke karakteristike

Standardna metoda proizvodnje ugljične folije podrazumijeva fragmentirane procese sitotiska ugljika (nanotehnologija) koji su zalijepljeni na PET lameliranu foliju. Nakon toga se plastična folija podvrgava visokoj temperaturi u komori za pečenje. CALEO proizvod je vrlo stabilan . Također je više otporan na toplinu i manje osjetljiv na odvajanje pod pritiskom nego bilo koji drugi proizvod. Ukupna debljina folije iznosi samo 0.383 mm Na taj način , CALEO jamči bolji gotov proizvod , jer su oba sloja izrađena od visoko kvalitetnog vodljivog polimer materijala i proizvedena pomoću visoko sofisticiranog proizvodnog procesa pri čemu se vrši stalna i vrlo rigorozna kontrola. Prilikom proizvodnje vrši se konstantna kontrola i pregledi kako uzoraka tako i cijelog proizvoda kako bi zadovoljili UL i CE standarde.

U procesu proizvodnje vrše se ispitivanja na testni napon / stopu promjene otpora / Vlačnu čvrstoću izolacije

Kvaliteta proizvoda se potvrđuje:

  • Ponavljanjem simulacija i poboljšanjem opreme za testiranje kvalitete materijala
  • Pridržavanjem jamstva čime se jamči kvaliteta proizvoda
  • Primjena ISO 9001 / 2000 sustava

http://podnogrijanje.shp.hu

Anketa USSGK

Jeste li zadovoljni radom svog predstavnika suvlasnika?

Grijanje

Solarni sustavi

 

  • za pripremu potrošne tople vode,
  • pomoć grijanju prostora i bazena

Solarni toplinski sustavi su izvori topline za grijanje i pripremu PTV-a koji kao osnovni izvor energije koriste toplinu dozračenu od Sunca.Osnovni sustavi za grijanje prostora mogu biti plinski , uljni ,peći na kruta goriva, dizalice topline ili električni kotlovi.

Grijanje na pelete

Grijanje na pelete daje vašem domu pravi prirodni ugođaj. Kroz prozirna vrata ložišta možete vidjeti prekrasan plamen. Jednostavan je za upotrebu, potpuno automatski program omogućuje vam jednostavno rukovanje i  podešavanje. Općenito, potrebna snaga za zagrijavanje 200m3 je oko 15kW, kapacitet grijanja s kvalitetnim peletima je 5,5 - 6kW (1kg).

Električna podna grijanja

Električna podna grijanja općenito nisu smatrana pogodnima za laminatne i drvene podove. Mnogi proizvođači preporučavali su samo vodeno podno grijanje kao jedinu mogučnost grijanja drvenih podova.

Mjerila toplinske energije

Glavni vodomjer

Interni vodomjer