Neobični alati u vašem domu koje možete iskoristiti na neočekivane načine

  Nećete vjerovati na koje sve kreativne načine možete koristiti neke stvari koje imate u domu, a koje inače služe za nešto sasvim drugo. Odličan način da uštedite vrijeme i novac.

Neke stvari koje imate u svojim ladicama u kući, kao naprimjer, štapići za jelo ili čepovi od pluta, možete iskoristiti na još neke načine. Ovim putem otkrivamo vam neke alate koje možete iskoristiti na neočekivane načine.

Štapići za jelo


Prije nego ih bacite, sa kineskim štapićima za jelo možete očistiti obuću od blata i prljavštine. Možete ih iskoristiti kao dodatnu podršku za grančice vaših biljki u teglama, a dobro će doći i prilikom odvajanja korijenja biljki prilikom presađivanja.

 

Kvačice za sušenje rublja


Prilikom zakucavanja čavla možete ga pridržavati kvačicom za sušenje rublja da ne ozljedite prste. Kvačicama možete pričvrstiti lagane tkanine kojima želite zaštititi svoje biljke od mraza ili insekata. Nakon što operete vaše vunene rukavice, po jednu kvačicu stavite tamo gdje inače stavite svoje prste kako bi rukavice prilikom sušenja zadržale oblik.


Kapaljka


Pritom ne mislimo na one malene koje koristite za kapanje ljekovite tekućine u uši. Pomoću većih kapaljki možete zamijeniti vodu cvijeću u vazi bez da cvijeće izvadite vani. Njima možete zaljevati biljke u tegli koje imaju gusto lišće tako što ćete vodu precizno nakapati tamo gdje treba. A možete i ukloniti višak tekućine iz tanjurića nakon zaljevanja biljki tako da im korjen ne istrune zbog previše vode.

 

Čepovi od pluta


Očistite njima oštrice vrtlarskih škarica zajedno s limunovim sokom i krupnom soli.

Čačkalice


Čačkalicama možete napraviti pomoćna slova ili crtež na torti prije konačnog ukrašavanja, njima možete očistiti rupe u gnječilici za češnjak ili cjediljki. Čačkalicom možete odčepiti plamenik plinskog štednjaka.

Ljepljiva traka


Ljepljivom trakom možete očistiti prljavštinu koja se nakupila na zaštitnim površinama 'nogu' od vašeg stola i stolica, a možete pokupiti dlake vaših ljubimaca s odjeće, kreveta, fotelje...

Izvor: Su.B.|shine.yahoo.com