Inicijativa - nadzemni i tipizirani spremnici/boxevi

Grad Karlovac je 24.01.202. godine donio Odluku o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Karlovca i održao Javno savjetovane sa zainteresiranom javnošću na koje se uključila i Udruga suvlasnika – stanara grada Karlovca, te je naglasak stavila na dva prijedloga u cilju poboljšanja kvalitete pružanja javne usluge "sakupljanje komunalnog otpada" iz članka 25. Zakona o zaštiti potrošača. 

Jedan od prijedloga je da zgrade i ulazi koji nemaju "smetlarnike" unutar svojih zgrada/ulaza ili im to jednostavno iz tehničkih razloga nije moguće imati pa će i dalje kontejnere za odlaganje smeća imati ispred zgrada/ulaza da obavezno naprave nadzemne  tipizirane spremnike/boxeve, pa i zbog zbog ljepšeg izgleda samoga grada, koji bi se zaključavali kako bi se izbjegla situacija da stanari iz jedne zgrade/ulaza bacaju smeće u kontejnere drugih zgrada/ulaza, te osigurala higijensko-sanitarna sigurnost građana.

Prijedlog Udruge je bio da ukoliko dođe do postavljanja nadzemnih spremnika/boxeva grad Karlovac pomogne zgradama/ulazima subvencijom financijskih  sredstava i shodno tome  Vam dostavljam ove materijale o takvom projektu u gradu Zagrebu,  kao ogledni primjerak i neku početnu točku za ostvarivanje navedenog projekta za dobrobit  zajednice i ljepši i uredniji grad.

Očekujemo da Grada Karlovca očitovanje o našem prijedloga, te vjerujem da će se prihvatiti naša inicijativa.

Izgled i trošak možete vidjeti preko linka

 Alen Kristović-predsjednik "USSGK"

Anketa USSGK

Jeste li zadovoljni radom svog predstavnika suvlasnika?